Mad
26. november 2014

Gløgg med portvin og krydderier

Det tager lidt tid at lave gløggekstrakten selv, men der er nok til mange gange – og den kan holde sig i flere år! Her får du en skøn opskrift på Timm Valdimirs hjemmelavede gløgg
Af: Timm Vladimir
https://imgix.femina.dk/media/article/1447-timm-vladimirs-gloegg-med-portvin.png

Foto: Columbus Leth

Gløgg med portvin og krydderier (ca. 1½ liter)

Tid: 30 min. Trækketid: 2 uger. Her får du opskriften på Timm Vladimirs fantastiske hjemmelavede gløgg, der smager SÅ meget bedre end gløgg du køber færdiglavet. Vær opmærksom på at gløggekstrakten skal trække 2 uger. INGREDIENSER TIL GLØGG 2 flasker hvidtøl 400 g sukker 5 vaniljestænger 5 muskatnødder ½ flaske neutral snaps ½ flaske portvin 5 kanelstænger 1 spsk. hele nelliker 1 spsk. stødt kardemomme 2 lakridsrødder 5 cm frisk ingefær 1 usprøjtet appelsin 1 usprøjtet citron TIL SERVERING 1 flaske rødvin rosiner, evt. udblødt i rom smuttede mandler evt. sukker

Opskrift - sådan laver du gløgg med portvin og krydderier

1. Bring øl og sukker i kog i en gryde under omrøring. Køl det af, til det er fingervarmt. Flæk vaniljestængerne, og knus muskatnødderne i store stykker. Hæld snaps og portvin i gryden. Tilsæt vaniljestænger, muskatnødder, kanelstænger, nelliker, kardemomme, lakridsrødder og friskrevet ingefær, og rør godt. Skær appelsin og citron i skiver, og læg dem i gryden. Hæld blandingen på et stort patentglas med låg. Lad det trække i 2 uger. Rør i blandingen 2-3 gange om ugen. 2. Si blandingen, og hæld den på flasker. 3. Til servering: Bland 2-3 dl gløgg-ekstrakt med 1 flaske rødvin. Tilsæt rosiner, grofthakkede mandler og evt. sukker. Serer de skønne gløgg til adventshygge med familie og venner Til den perfekte julefrokost hører hjemmelavet snaps. Her får du opskriften på en skøn julesnaps, som dine gæster helt sikkert vil elske dig for

Læs også