Mad
8. august 2012

Græsk salat

Den græske salat fungerer godt som tilbehør til kød - prøv den til lam og oplev den græske feriestemning
Af: Camilla Zarah Lawes
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/08/32/madsag/salat-stor.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen


Græsk salat (Tid: 10 min.)

Ingredienser til græsk salat
8 store tomater
1 stor gul peberfrugt
½ agurk
1 rødløg
200 g sorte kalamati oliven med sten
200 g feta
Olivenolie
Havsalt, friskkværnet peber
2-3 tsk tørret oregano

LÆS MERE: Få feriestemning i køkkenet med lækre middelhavsopskrifter

Græsk salat: Fremgangsmåde
Skyl tomaterne godt og skær dem i rustikke stykker. Rens peberfrugten og skær den i tynde ringe. Skræl agurken let og skær den i ca. ½ cm tykke skiver. Skær rødløget i tynde både.

Bland grøntsagerne forsigtigt sammen med oliven. Læg et stykke feta over salaten, dryp olivenolie over, krydr med salt og peber og drys med oregano.

LÆS MERE: Prøv den græske salat til en anden græsk klassiker "Moussaka"

Hvad synes du om denne opskrift på græsk salat?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.

Læs også