Grillet jomfruhummer med gremolata
Foto: Columbus Leth
Grillet jomfruhummer med gremolata til 2 personer
Tid: 20 minutter
DET SKAL DU BRUGE
6 jomfruhummere
olivenolie til pensling
salt og friskkværnet peber
GREMOLATA
1 usprøjtet citron
2 spsk. bredbladet persille
1 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
PRØV OGSÅ: Fiskesuppe med muslinger, torsk og jomfruhummer
Opskrift - sådan laver du Grillet jomfruhummer med gremolata
1. Flæk jomfruhummerne, og fjern tarmen. Pensl jomfruhummerne med olie, og krydr med salt og peber. Grill dem i 2 minutter med kødsiden nedad på en varm grill eller (grill)pande.
2. GREMOLATA: Riv skallen af citronen ned i en skål. Skær citronen over på langs, og grill den, til den har mørke grillstriber. Rør finthakket persille, finthakket hvidløg, olie og citronskal sammen. Dryp gremolataen over de grillede jomfruhummere, og pres lidt af den grillede citron over ved servering.