Annonce
Mad
20. april 2023

Grøn Bibimbap: Koreansk risret med kimchisauce

En varm og skøn koreansk bibimbap er perfekt til en blæsende efterårsaften. Prøv denne version med ristede svampe, sprød grønkål og krydret kimchisauce.
Af: Annonce for Kikkoman
Grøn bibimbap
Kikkoman

Der er intet, der siger efterår, som ristede svampe, sprød grønkål og masser af varme og krydderi på smagen – og det er netop, hvad denne opskrift byder på. Det behøver nemlig ikke være kedeligt at bruge de råvarer, der er i sæson. I denne opskrift har vi givet dem asiatisk selskab i en grøn bibimbap.

Bibimbap er en koreansk risret, som både fungerer fantastisk som hverdags- og gæstemad – og så er retten rigtig god til køleskabsoprydning. Du kan nemlig putte lige det i, du har lyst til, og toppe op med lidt sojasauce eller andre asiatiske saucer.

I denne version topper vi de kogte ris med blandt andet ristede svampe, agurk, grønkål, koriander, Kikkoman sojasauce og Kikkoman krydret chilisauce til kimchi.

VIDEO: SÅDAN LAVER DU GRØN BIBIMBAP

KIKKOMAN

I snart 400 år har Kikkoman brygget sojasauce af 4 naturlige råvarer; sojabønner, hvede, salt og vand. I løbet af den ca. 6 måneder lange naturlige bryggeproces udvikles hundredvis af aromaer, den fantastiske umami og sojasaucens gyldenbrune farve. Kikkoman naturligt brygget sojasauce fremhæver den gode smag i al slags mad og er et uundværligt universalkrydderi.

Kikkoman krydret chilisauce til kimchi smager fantastisk i stort set alt – fra ris til beigneter, pandekager, i en gryderet, med æg eller nudler. For en klassisk Kimchi-oplevelse skal du bare tilsætte 150 gram krydret Chilisauce til Kimchi til 1 kg grøntsager. Du kan ovenikøbet krydre din salatdressing, dine normale krydderier eller dips ved at røre det i mayonnaise eller cremefraiche.

Læs mere her.

Grøn bibimbap

DET SKAL DU BRUGE

2 personer

200 g hvide jasminris

¼ agurk

½ forårsløg

1 spsk. sesamolie

1 spsk. Kikkoman Sojasauce

200 g hakket frisk grønkål

1 spsk. ristede sesamfrø

150 g blandede svampe, f.eks. kantareller, skåret i skiver

½ bundt frisk koriander

½ rødløg

1 spsk. riseddike

2 spsk. vand

1 tsk. sukker

Til servering

1 spsk. Kikkoman krydret chilisauce til kimchi

SÅDAN LAVER DU GRØN BIBIMBAP

Tid: 45 minutter

  1. Skær agurk i tern, og snit forårsløg. Læg de snittede grønne toppe fra forårsløget til side i en skål.
  2. Steg resten af forårsløg på en pande, til de bruner. Bland dem sammen med agurk i en skål sammen med Kikkoman sojasauce.
  3. Snit grønkålen i strimler, og steg dem på panden med lidt olie. Kom lidt sesamfrø over kålen.
  4. Kog risene efter anvisningen på pakken.
  5. Snit rødløg, og mariner dem nogle minutter i risedikke, vand og sukker.
  6. Skær svampene i skiver, kom olie på panden, og rist svampene til de er gyldne. Kom dem i en skål.
  7. Server de kogte ris med ristede svampe, agurk, forårsløg, rødløg og koriander.
  8. Spis retten varm med Kikkoman krydret chilisauce til kimchi til.

Læs også