Mad
25. januar 2018Grøntsagslasagne med aubergine og mozzarella
Parmigiana di melanzane er en siciliansk vegetarlasagne med masser af parmesan, og pastaen er udskiftet med aubergineskiver. Her får du opskriften på grøntsagslasagne med aubergine og mozzarella
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Grøntsagslasagne med aubergine og mozzarella
Tid: 35 minutter. Ovntid: I alt 45 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 4 auberginer 2 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 200 g parmesan 2 kugler frisk mozzarella TOMATSAUCE 1 løg 2 fed hvidløg 2 spsk. olivenolie til stegning 3 dåser hakkede tomater 1 håndfuld frisk basilikum salt og friskkværnet peber 1 tsk. sukker
TIL SERVERING 1 bakke blandede salatblade 1 spsk. olivenolie 1 spsk. balsamicoeddike salt og friskkværnet peber godt brød PRØV OGSÅ: Grøntsagslasagne med gedeost
Opskrift - sådan laver du grøntsagslasagne med aubergine og mozzarella
1. TOMATSAUCE: Pil og hak løget fint. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i olie i en gryde, og tilsæt hakkede tomater. Hak basilikum, og tilsæt sammen med salt, peber og sukker. Lad saucen simre i 30 minutter. 2. Tænd ovnen på 175°. Skyl auberginer, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og krydr med salt og peber. Bag auberginerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er møre og let gyldne. Smør et ovnfast fad (20 x 30 cm) med olivenolie. Fordel ¹⁄₃ af tomatsaucen i bunden af fadet, dernæst et lag af aubergineskiver, og drys med friskrevet parmesan. Gentag processen, og slut med et lag tomatsauce og friskrevet parmesan. Top med skiver af mozzarella, og sæt fadet i ovnen i 30 minutter, til toppen er flot gylden. 3. SERVERING: Skyl og tør salaten, og vend den med olie og eddike. Krydr med salt og peber. Servér salaten til lasagnen sammen med lunet brød.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Fyldte peberfrugter med bulgursalat – Få opskriften her
Onsdag: Pastinakbøffer med rosenkålsslaw – Få opskriften her
Torsdag: Spaghetti med ærtepesto og laksebacon – Få opskriften her
Fredag: Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat med bagte vindruer – Få opskriften her