Ugens torsdagsopskrift er grov risotto med blomkål. Få opskriften her
Det skal du bruge
1 lille løg, hakket
3 fed hvidløg, hakket
lidt olie og smør til stegning
2 dl grove risottoris
1 dl hvidvin
12-13 dl grøntsagsbouillon
½ blomkål i mindre buketter
1½ dl revet parmesan
salt og peber
½ bundt bredbladet persille, hakket
Fremgangsmåde
Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør i en stor gryde eller høj pande.
Det må ikke tage farve.
Kom risene på, og tilsæt hvidvinen.
Lad hvidvinen koge næsten væk, og tilsæt derefter bouillonen, lidt ad gangen, til al væden er absorberet, og risene er møre, men har lidt bid. Det tager 45-60 minutter, og du skal evt. bruge lidt mere væde (bouillon eller vand).
Tilsæt blomkålen de sidste 5 minutter; kom parmesan og persille i, og smag til med salt og peber.