Mad
13. november 2019Guldcakepops med marcipan og saltkaramel
Små marcipankugler på pind, der kan nydes af både børn og barnlige sjæle. Her får du opskriften på guldcakepops med marcipan og saltkaramel.
Af: Cecilia Fahlström
Foto: Stine Christiansen
Opskrift - sådan laver du guldcakepops med marcipan og saltkaramel
Tid: 30 minutter Frysetid: I alt mindst 5 timer Antal: 10 stk. 50 g dulce de leche 1 nip salt 250 g marcipan (evt. hjemmelavet) 400 g hvid chokolade 10 pinde (f.eks. af papir) Spiseligt guldstøv Sukker Rør dulce de leche i en skål med salt. Smag til, indtil du er tilfreds med mængden af salt. Sæt små saltkarameltoppe på ca. 1 x 1 x 1 cm på et stykke bagepapir, og stil dem i fryseren i mindst 4 timer og gerne natten over. Saltkaramellen vil ikke fryse helt igennem, men den bliver langt nemmere at have med at gøre, når den er helt kold. Del marcipanen i stykker på 25 g. Tryk et stykke marcipan fladt, placér 1 saltkarameltop i midten, og fold marcipanens sider rundt om saltkaramellen. Rul forsigtigt kuglen rund. Fortsæt med resten af marcipanen og saltkaramellen. Læg marcipankuglerne i fryseren i 1 time. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Sæt 1 pind i hver marcipankugle, og dyp kuglen i den smeltede chokolade. Drys straks med guldstøv, og sæt den i et glas med sukker. Fortsæt med resten af cakepopsene, og lad chokoladen størkne inden servering. PRØV OGSÅ: Bag selv de fineste popcakes peberkagehuse