Har du undret dig? Derfor ligger der en "ble" i kyllingpakken
Foto: Colourbox
Hvis du plejer at købe fiske- eller kyllingefileter i pakker, har du sikkert lagt mærke til, at der ligger en lille ble eller pude under kødstykket.
Du har måske tænkt, at den skal sikre et mere hygiejnisk produkt, reducere bakterier eller har andre lignende funktioner?
Ifølge eksperter er der en helt anden grund til, at der ligger en lille pude under kødet i emballagen, som sælges i supermarkederne.
Puden kaldes nemlig en væskeabsorbent, fordi den suger den væske, som kødet afgiver. Uden den ville væsken ligge i bunden af emballagen, hvilket kunne gøre produktet meget mindre appetitligt.
- I nogle af pakkerne har vi lagt en absorbent. Det gør vi, fordi fisken kommer fra det våde element og naturligt afgiver lidt væske i emballagerne. Absorbenten er ufarlig for produktet og vigtig for at opretholde produktkvaliteten, siger Are Paulsen, som er teamleder i Lerøy Seafood Group ASA.
- I en aluminiums-pakke har vi en aluminiumsabsorbent. Indholdet i absorbenterne er kun cellulose, som er helt harmløst, men ikke fordøjeligt for mennesker, forklarer han.
- Kylling og laks indeholder naturligt meget vand, omkring 65-75 procent. I bunden af pakker med frisk fisk og kylling ligger der oftest en lille ‘pude’. Dette er en væskeabsorbent og har til funktion at suge den væske, som kyllingen eller fisken naturligt afgiver.
Det siger Tora Saltnes, som er senior kommunikationsrådgiver i Animalia.
Absorbenten er helt ufarlig for produktet og giver ikke smag til kødet.
- Det vil give et mere appetitligt produkt, fordi der ikke vil ligge kødsaft i bunden af emballagen, forklarer hun.
Denne artikel blev først bragt på KK.no, der også ejes af Aller Media. Dette er en redigeret og oversat version.