Her er morgenmaden dit humør og din tarm vil takke dig for
Foto: Mette Molbak & Oluf Borbye Pedersen
Grøn lyngrød
Til de morgener, hvor det skal gå hurtigt, men du stadig vil begynde med en energigivende portion grønt. Opskriften er ikke sødet med frugt. Det kan naturligvis tilsættes efter smag.
- 200 g broccoli
- 100 g spinat
- ½ avocado
- ½ citron
- 3-4 cm ingefær
- Ca. 2½ dl vand (eller urtete eller kefir)
Topping: F.eks. kiwi, pistacienødder og basilikum
Vask broccoli og spinat.
Halvér avocadoen, og tag stenen ud. Skrab kødet ud, og hæld det i blenderen sammen med broccoli, spinat og citronsaft.
Skær ingefæren i mindre stykker. Bruger du økologisk ingefær, er det ikke nødvendigt at skrælle den.
Tilsæt det meste af vandet, til du får en sammenhængende grød.
Pynt med topping, og servér straks.
5 grunde til at spise den grønne grød
• En sanselig og mærkbar morgenopkvikker
• Bedre energi og færre træthedsdyk i løbet af dagen
• Bedre fordøjelse og stofskifte
• En balanceret og stærkere immunkompetence
• En større mulighed for at leve i mental balance.
Denne artikel blev først bragt hos SØNDAG 1/2025, som også ejes af Aller Media. Dette er en redigeret version.