Hindbærmousse til 4 personer
INGREDIENSER TIL HINDBÆRMOUSSE
4 blade husblas saft af 1 citron korn af ½ vaniljestang 200 g frosne hindbær 100 g sukker 1 pasteuriseret æggehvide 20 g flormelis 2½ dl piskefløde
TIL SERVERING
2 dl friske hindbær evt. frisk mynte evt. flormelis
Opskrift - sådan laver du hindbærmousse
1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Varm citronsaft og vaniljekorn op i en gryde sammen med hindbær og sukker. Rør i blandingen, til sukkeret er smeltet. Knug vandet af den udblødte husblas, og smelt husblassen i hindbærmassen. Blend det hele til en jævn blanding. Pres blandingen igennem en finmasket si, så du får en glat puré uden kerner. Lad puréen køle af, til den er ca. 45° varm. 2. Pisk æggehviden stiv sammen med flormelis, og vend det i puréen. Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i moussen. Fordel hindbærmousse i portionsglas, og stil dem på køl i 2-3 timer. Pynt med friske hindbær og evt. mynteblade og flormelis.
PRØV OGSÅ: Chokolademousse classic