Hjemmelavede karameller med salt
Foto: Bjørn Jakobsen
TID: 1 TIME
Ca. 25 stk.
Det skal du bruge
¾ dl piskefløde
¾ dl lys sirup
50 g smør
125 g sukker
1 spsk flagesalt
Prøv også Mette Blomsterbergs opskrift på bløde karameller med lakrids
Sådan gør du
Hæld piskefløde, sirup, smør og sukker i en gryde, og varm op under omrøring. Lad det småkoge under omrøring, til karamellen er 122 grader varm. Det tager ca. 15 min.
Hæld karamellen ud på bagepapir på ca. 15 x 25 cm. Drys salt over, og rul massen sammen til en stang, når du kan røre ved det.
Skær karamelstangen i skiver, når den er afkølet.
Spis karamellerne straks eller pak dem i cellofan og spis dem i løbet af et par dage.
Overrask med hjemmelavet slik! Her får du opskriften på lækre peanutstykker dyppet i hvid chokolade
Tip: Har du ikke et termometer, kan du bare opvarme sukkermassen i ca. 15 min, til den laver bløde bobler, og du kan forme en lille kugle karamel i et glas med koldt vand.