Mad
17. december 2012Honning-rosmarin-kartofler
En nem måde at lave brunede kartofler på. Bare ind i ovnen med det hele
Af: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann
1½-2 kg kartofler
50 g smeltet smør
2 spsk. flydende honning
flagesalt
ENDVIDERE:
2-3 spsk. flydende honning
hakket rosmarin
Skræl eller skrub kartoflerne. Skær ridser ned i dem som til helt old-school hasselbackkartofler.
Tør dem i køkkenrulle, og pensl med smør og flydende honning. Krydr med salt, og rist dem ved 200° i en varm ovn i ca. 40 minutter, til de er gyldne og møre. Dryp dem med mere honning, drys med hakket rosmarin, og giv dem 5-10 minutter længere.
Servér kartoflerne til steg eller and.
TIP: Du kan gøre det endnu nemmere ved at købe små kartofler og simpelt hen vende dem i smør og honning. Hold øje med, at de ikke bliver for mørke, og vend rundt i dem undervejs
