Honning-soja-marineret laks og bagt gulerodssalat
Tid: 40 minutter. Marinering: Mindst 30 minutter, gerne op til 24 timer. Ovntid: I alt 50 minutterAntal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE1 lakseside, ca. 800 g HONNING-SOJA-MARINADE3 spsk. sojasauce2 spsk. honningskal og saft af ½ usprøjtet citron BAGT GULERODSSALAT MED LINSER1 kg gulerødder1 spsk. olivenoliesalt og friskkværnet peber2 dl delikatesselinser
HVIDLØGSDRESSING1 fed hvidløg1 dl yoghurt naturel2 spsk. olivenolie1 tsk. honningskal og saft af ½ usprøjtet citronsalt og friskkværnet peber
TIL SERVERING50 g mandler1 håndfuld bredbladet persille PRØV OGSÅ:
Varmrøget laks med bagte rødbeder og bønnesalat Opskrift - sådan laver du honning-soja-marineret laks og bagt gulerodssalat
1. HONNING-SOJA-MARINADE: Bland sojasauce, honning, fintrevet citronskal og friskpresset citronsaft i en skål. 2. Læg laksesiden med skindsiden nedad i et smurt ovnfad, og smør den ind i honning-soja-marinaden. Sæt den på køl i 30 minutter (og gerne op til 24 timer). 3. BAGT GULERODSSALAT MED LINSER: Tænd ovnen på 175°. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i grove skiver. Vend dem med olie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er møre. Kog linserne efter anvisningen på pakken. 4. Bag laksesiden i ovnen i 10 minutter. Tag fadet ud, og pensl overfladen med marinaden fra bunden af fadet. Bag laksen i ovnen i yderligere 10 minutter. 5. HVIDLØGSDRESSING: Pil og pres hvidløget, og bland alle ingredienser sammen til en dressing. 6. SERVERING: Bland linser og gulerødder i et fad, og dryp hvidløgsdressing over. Rist mandlerne let på en tør pande, og hak dem groft. Skyl og hak persille. Drys begge dele over den bagte gulerodssalat med linser, og servér til laksen.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Indiske besan puda-pandekager – Få opskriften her
Tirsdag: Græsk butternutsalat med gyros-kylling – Få opskriften her (link fjernet)
Onsdag: Brændende kærlighed med rodfrugter – Få opskriften her
Fredag: Lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler – Få opskriften her (link fjernet)