Hotdog med syltet spidskål
Foto: Anders Schønnemann
Servér masser af snackgrønt til, f.eks. peberfrugt, små gulerødder, radiser, agurk, eller hvad du har. Så er hotdogs okay hverdagsmad indimellem.
Ingredienser til Hotdog med syltet spidskål
1 tsk. fennikelfrø
½ tsk. chiliflager
2½ dl sukker
2½ dl lagereddike
1 spidskål, gerne rosa
Endvidere til hotdog med syltet spidskål
4 gode pølser
lidt olie til stegning eller grill
4 pølsebrød
1 rødløg i tynde skiver
ketchup
sennep
Sådan laver du hotdog med syltet spidskål
Rist fennikelfrøene i en tør gryde i ca. 1 minut, til de begynder at dufte. Kom chili, sukker og derefter eddike ved. Lad det koge op, til sukkeret er smeltet. Snit imens kålen i tynde strimler, og kom den i et skoldet sylteglas. Hæld den varme syltelage over kålen, og sæt den i køleskabet indtil brug. Du kan lave kålen dagen i forvejen, hvis det passer dig bedre.
Rist pølserne i lidt olie, eller pensl dem med olie, og gril dem på en varm grill. Lun brødene, og anret fire hotdogs toppet med kål og løg, og ketchup og sennep efter smag.
Servér straks med masser af grønt før, under eller efter måltidet.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Hvis du har kål tilovers, kan den holde sig i lagen i flere måneder. Jeg elsker den i salater, sandwich, burger eller til et stykke ristet kød eller fisk.
Få inspiration til andre lækre hverdagsretter her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER