En Grøn speltsalat med krydret andebryst er en rigtig luksus hverdagsret, det er både nem og har fokus på det grønne. Her får du opskriften på grøn speltsalat med krydret andebryst.
4 personer
And
2 andebryster
salt og friskkværnet peber
kinesisk 5-spice-krydderi (f.eks. fra Mill & Mortar)
2 spsk. olivenolie til stegning
Grøn speltsalat
2½ dl perlespelt
200 g salat, gerne frisé- og feldsalat
1 moden mango
150 g sukkerærter
Dressing til speltsalat
3 spsk. olivenolie
½ spsk. limesaft
1 spsk. sojasauce
1 tsk. flydende honning
1 tsk. friskrevet ingefær
Pynt
1 granatæble
frisk koriander
Opskrift - sådan laver du grøn speltsalat med krydret andebryst
Rids skindet på andebrysterne let, og krydr med salt, peber og 5-spice-krydderi. Brun andebrysterne på begge sider i olie på en varm pande, og steg dem færdige i ovnen ved 180° i 8-10 minutter, til de er let rosa indeni. Tag andebrysterne ud af ovnen, og lad dem hvile i 5-10 minutter.
Grøn speltsalat: Kog perlespelt efter anvisningen på pakken. Skyl salaten. Skær skallen af mangoen, og skær frugtkødet i tynde strimler. Skyl sukkerærterne, og skær dem i tynde skiver. Bland perlespelt, salat, mango og sukkerærter.
Dressing: Bland olie, limesaft, sojasauce, honning og ingefær til en dressing. Vend det i salaten.
Anret salaten på et fad, og top med andebryst skåret i tynde skiver. Flæk granatæblet, og hold granatæblet over en skål med skærefladen nedad. Bank med en grydeske på ydersiden af æblet, så kernerne rasler ned i skålen. Drys salaten med granatæblekerner og plukket koriander og server speltsalat.