1. Bland de 2 slags mel og salt i en skål. Skær smør i små tern, og smuldr det med fingrene i melblandingen. Saml dejen med æggeblomme og vand uden at ælte for meget. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Smør tærteformen, og beklæd den med dejen. Sæt tærtebunden på køl. 2. FYLD: Rens porren, og skær den i tynde skiver. Skyl og tør grønkålen. Steg bacon let gyldent i olie på en pande. Tilsæt porre og grønkål, og steg det i 5 minutter, til kålen falder sammen, men stadig har lidt bid. Krydr med salt og peber. Tænd ovnen på 200°. Skær skindet af laksen, og skær laksekødet i tern. Fordel dem oven på tærtebunden. Hæld grønkålsblandingen udover. Rør æg, hytteost og mælk sammen, og krydr massen med salt og peber. Hæld æggemassen over fyldet. Hak hasselnødderne groft, og drys dem ud over tærten. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter. TIP: Brug en rulle færdiglavet tærtedej fra køledisken i supermarkedet, hvis det skal gå ekstra stærkt.
Læs mere om: