Mad
17. december 2012

Honning-rosmarin-kartofler

En nem måde at lave brunede kartofler på. Bare ind i ovnen med det hele
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/jul/mad/2012/12/1250-nem-julemad/1250-nem-julemad-4-kartofler-copy-2.jpg

Foto: Anders Schønnemann

1½-2 kg kartofler
50 g smeltet smør
2 spsk. flydende honning
flagesalt

ENDVIDERE:
2-3 spsk. flydende honning
hakket rosmarin

Skræl eller skrub kartoflerne. Skær ridser ned i dem som til helt old-school hasselbackkartofler.
Tør dem i køkkenrulle, og pensl med smør og flydende honning. Krydr med salt, og rist dem ved 200° i en varm ovn i ca. 40 minutter, til de er gyldne og møre. Dryp dem med mere honning, drys med hakket rosmarin, og giv dem 5-10 minutter længere.
Servér kartoflerne til steg eller and.

TIP: Du kan gøre det endnu nemmere ved at købe små kartofler og simpelt hen vende dem i smør og honning. Hold øje med, at de ikke bliver for mørke, og vend rundt i dem undervejs

Få lækre opskrifter på julens bedste julefrokost

https://imgix.femina.dk/legacy/media/d5590da88c3243049e0877d93d5ccbda.jpg

Læs mere om:

Læs også