Julecocktail
Foto: Columbus Leth
JULECOCKTAIL
DET SKAL DU BRUGE
1 flaske Crémant de Bourgogne
GLØGGESSENS
(ca. 1 l og nok til mange cocktails)
350 g sukker
1 flaske rødvin
2 dl portvin
2 dl appelsinsirup (kan købes i Irma og Samsø Landkøkken, tlf. 3089 5038)
fintrevet skal af 1 økocitron
fintrevet skal af 2 økoappelsiner
3 kanelstænger
3 stk. stjerneanis
5 hele kardemommekapsler
4 sorte peberkorn
3 hele allehånde
10 nelliker
1 stang god vanilje
ENDVIDERE
Atamon
Kog ingredienserne til essensen op i en stor gryde. Lad essensen koge lidt ind, og tag det fra varmen. Lad essensen trække i ca. 3 døgn i køleskabet.
Si essensen, og hæld den på en flaske, som er skoldet og derefter skyllet i Atamon.
Hæld 1 spsk. gløggessens op i hvert champagneglas, og kom iskold crémant i.
TIP: Du kan snyde og købe en god gløggessens, f.eks. fra Nicolas Vahé, Meyers eller Heibergs.
<<Prøv også: Hvidt og mørkt chokoknas>>