Lækre lakseruller fra Lêlê
Mad har altid været omdrejningspunktet i Anh Lês begivenhedsrige liv. Lige fra duftene i den vietnamesiske flygtningelejr over forældrenes grillbar i Nordjylland til rollen som fransk husmor. I 2003 realiserede hun drømmen om at drive sin egen restaurant, da hun sammen med sine søskende åbnede den vietnamesiske restaurant, LêLê, på Vesterbro i København.
I dag er den blandt Nordeuropas største asiatiske restauranter.
LêLê har mere end 80 ansatte og er på få år blevet et sikkert brand i København. Køkkenet er umiskendeligt vietnamesisk med fiskesauce, lime, citrongræs, sukker, chili, sprøde grøntsager og ikke mindst store mængder af krydderurter.
Her er en af Anh Lés lækre opskrifter:
Ingredienser til lakseruller
Fyld:
8 skiver røget laks
½ agurk
½ rødløg
1 gulerod
1 dl. plukket dild
8 lollo rossa-salatblade
4 stk. rispapir, 28 cm.
Smag også denne lækre minestronesuppe
Sådan laver du lakseruller:
Tilbered først fyldet til dine lakseruller: Skær agurken i 8 lange stænger af 10 cm. Skær løget i tynde ringe og guleroden i tynde strimler. Pluk 1 dl. dild og læg salatbladene parat.
Fyld en stor skål med varmt vand og læg et rent viskestykke på bordet. Dyp 2 stk. rispapir i det varme vand og læg dem straks på viskestykket ved siden af hinanden. Læg et salatblad midt på det opblødte rispapir og placer derefter et stykke laks, 4 små kviste dild, en stav agurk, lidt gulerod og rødløg ovenpå. Rul rullen én gang, fold højre og venstre side ind til midten, hvor de mødes og rul dine lakseruller færdig. Gør det samme med alle rullerne. Lige før servering skæres dine lakseruller ud i 4 stykker og anrettes på en tallerken.
Server med fiskedipsauce med lidt ekstra limesaft. Det er friskt til de røgede lakseruller.
Tilbehør til lakseruller:
2 dl. fiskedipsauce: kog ½ dl vand, 2 spsk. sukker og 2 tsk. eddike op og lad det køle af. Hak hvidløg og chili og tilsæt sammen med 3 spsk. fiskesauce og saften af ½ lime.