https://imgix.femina.dk/media/article/1528-madplan-2.png
Aftensmad

Lammekofta med myntesalat og halve bagte kartofler

13. juli 2015(Opdateret 13.07.15)
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 28: Ugens tirsdagsopskrift er lammekofta med myntesalat og halve bagte kartofler. Få opskriften her
3 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket lammekød
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 3 fed hvidløg
  • 100 g tørrede figner
  • 5 spsk. friskhakket mynte
  • 1 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 tynde træspyd
  • olie til stegning

HALVE BAGTE KARTOFLER

  • 4 bagekartofler
  • 1 spsk. solsikkeolie
  • 2 kviste timian
  • salt og friskkværnet peber

MYNTESALAT

  • ½ agurk
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 spsk. friskhakket mynte

YOGHURTDRESSING

  • 2 fed hvidløg
  • 5 spsk. friskhakket persille
  • 2 dl yoghurt naturel
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du Lammekofta med myntesalat og halve bagte kartofler

1. Halve bagte kartofler: Skrub kartoflerne, og skær dem i halve på den lange led. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl med olie. Drys med timian, salt og peber. Bag dem møre i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter.

2. Rør kødet sammen med spidskommen og koriander. Pil og knus hvidløg. Hak fignerne fint. Hak mynten. Rør hvidløg, figner, mynte, æg, salt og peber i farsen. Form farsen til 8 aflange pølser, og sæt dem på spyd. Pensl med olie, og steg dem på en (grill)pande i 5 minutter på hver side. Vend dem først, når de har fået en god stegeskorpe.

3. Myntesalat: Skyl agurk og tomater, og skær dem i grove tern. Hak mynten, og vend den i salaten.

4. Dressing: Pil og knus hvidløg. Rør persille og hvidløg sammen med yoghurt. Smag til med salt og peber. Servér kofta med kartofler, dressing og myntesalat.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs mere om:

Læs også