Mørbrad i wok med ingefær og sprøde grøntsager
Foto: Anders Schønnemann
(3-4 personer)
1 pæn svinemørbrad, ca. 400 g
2 spsk. olie
1 stort fed hvidløg, presset
5 cm friskrevet ingefær
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. gurkemeje
kværnet peber
1 rød chili, finthakket
ENDVIDERE:
2 peberfrugter (i forskellige farver) i strimler
1 porre i strimler/halve ringe
½ lille spidskål el. ¼ lille hvidkål, fintsnittet
ca. 100 g friske bønnespirer
SAUCE:
2 dl hønsebouillon
½ dl soja
½ spsk. majsstivelse
1 bundt purløg til drys
TILBEHØR:
ris, nudler eller brød
Puds mørbraden fri for sener, og skær den i 1 cm tykke skiver. Bland olien med ingefær, hvidløg og krydderier, og vend kødet godt i olien. Lad det trække i ½-1 time (eller længere).
Gør alle grøntsagerne i stand. Pisk alle ingredienser til saucen sammen i en lille skål. Varm en wok godt op, og brun kødet på begge sider. Tag skiverne op efterhånden. Skrab wokken ren, og gem evt. det, du skraber af (det er ristet ingefær). Kom lidt ny olie i, og steg peberfrugt og porre. Skub dem op langs skanten, og pisk saucen ned i midten. Pisk til, for den tykner. Vend grøntsager og kød i, og lad det varme igennem i 1-2 minutter. Smag saucen til med mere soja eller salt. Vend kål og bønnespirer i, i ca. 1 minut. Sluk og drys med purløg og evt. den sprøde, brune ingefær fra bruningen.
Prøv også: Indisk butter chicken