Mad
11. februar 2014Nudelsuppe med svinekød og grønkål
Ugens onsdagsopskrift er nudelsuppe med svinekød og grønkål. Få opskriften her
Af: Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Nudelsuppe med svinekød og grønkål til 4 personer (40 min)
Dejlig, klar suppe med asiatisk islæt. Du kan bruge kylling eller kalkun i stedet for svinemørbrad. INGREDIENSER400 g svinemørbrad2 spsk. sesamolie til stegning1 cm frisk ingefær1 fed hvidløg2 spsk. fiskesauce2 spsk. sojasauce1 l kyllinge- eller grøntsagsbouillon200 g frisk grønkål (plus ekstra til serveringen)75 g risnudler TIL SERVERING2 spsk. frisk mynte2 spsk. frisk koriander60 g bønnespirer1 limefrugt Opskrift - sådan laver du nudelsuppe med svinekød og grønkål 1. Afpuds mørbraden, og skær kødet i strimler. Steg det i sesamolie i en tykbundet gryde med revet ingefær og hakket hvidløg. Tilsæt fiskesauce, sojasauce og bouillon. Lad suppen simre under låg i 30 minutter. 2. Skyl grønkålen grundigt, og skær den i fine strimler. Læg grønkål og nudler i suppen, når der er 5 minutter tilbage af kogetiden. Tjek, at nudlerne er møre, og servér suppen skoldhed med et drys ekstra grønkål, friskhakket mynte og koriander, skyllede bønnespirer og lidt friskpresset limesaft. UGENS ANDRE OPSKRIFTERKartoffelsuppe med kokosmælk og linser - Få opskriften her
Muslingesuppe med kartoffelfritter og chilimayo - Få opskriften her