Mad
2. januar 2014Perlespelt med kylling, gedeost og æbler
Perlespelt er perfekt tilbehør til kylling – ikke mindst når det får syre og skarphed fra æbler og gedeost. Her får du opskriften på perlespelt med kylling, gedeost og æbler
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Perlespelt med kylling, gedeost og æbler til 4 personer (35 min)
INGREDIENSER
4 kyllingebrystfileter 8 skiver serranoskinke 1 spsk. solsikkeolie PERLESPELT MED ÆBLE OG GEDEOST 2 dl perlespelt ca. 6 dl vand 1 spsk. salt 2 røde æbler 3 stilke bladselleri ½ bundt forårsløg 1 håndfuld bredbladet persille 110 g frisk gedeost (i rulle) CITRONDRESSING ½ dl olivenolie saft og skal af ½ usprøjtet citron salt og friskkværnet peber Opskrift - sådan laver du perlespelt med kylling, gedeost og æbler 1. Del kyllingefileterne på langs; svøb stykkerne i skinke. Varm en pande op med olie, og steg stykkerne sprøde og gyldne på alle sider. 2. Kog perlespelten i saltet vand i 20 minutter. Hæld overskydende vand fra, og afkøl i sigte. Skær æblerne i tynde både og bladselleri og forårsløg i skiver. Pluk og skyl persillen. 3. Rør ingredienserne til citrondressingen sammen. Vend grøntsagerne i sammen med perlespelt; smuldr gedeost over. Servér til de stegte stykker kylling.UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Bøf med hvedekerner og bagte græskar - Få opskriften her
Grov porretærte med skinke og feta - Få opskriften her
Sojamarineret andebryst med nøddesalat og fuldkornsris - Få opskriften her
Pasta med tun, tomatsauce og pinjekerner - Få opskriften her