1. Pil og hak løget fint, og pil og pres hvidløg. Svits det i 1 spsk. olie i en dyb pande, der kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, timian og rosmarin, og smag til med salt og peber. Lad saucen koge ind i 15 minutter, så den kan fordeles over tærtebunden uden at flyde ud. 2. TÆRTEBUND: Tænd ovnen på 200°. Blend havregryn til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, bagepulver, æg, æggehvide og olie, og blend igen, så melet bliver til en smuldret dej. Tilsæt 1 spsk. vand ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir; fjern det øverste stykke papir, og flyt dejen over på en bageplade. Fordel tomatsaucen over tærtebunden. 3. SQUASH-FYLD: Rens og skær squash, aubergine og peberfrugt i ½ cm tykke skiver. Anret grøntsagsskiverne skiftevis rundt i ring over tomatsaucen. Dryp 1 spsk. olivenolie over, og krydr med salt og peber. Fold siderne af dejen ind over fyldet ved at løfte op i bagepapiret. Pensl kanterne med æggeblomme. Bag tærten i ovnen i 30-40 minutter, til kanterne er sprøde og gyldne. 4. SERVERING: Pynt tærten med timian og havregryn, og servér. TIP: Du kan bruge havremel i stedet for havregryn og ælte dejen i en skål.
Læs mere om: