Mad
23. juni 2016Salat med ost, skinke og grønne bønner
Ost, skinke og grønne bønner er med til at give en dejligt mættende salat. Her får du opskriften på salat med ost, skinke og grønne bønner
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Salat med ost, skinke og grønne bønner til 4 personer
Tid: 20 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL SALATEN200 g kogt røget skinke250 g emmentaler (f.eks. Sønderhaven Svenbo)100 g grønne bønner3 tomater1 bundt radiser1 agurk1 fennikel100 g sorte oliven1 bundt bredbladet persille SENNEPSDRESSING1 spsk. dijonsennep2 spsk. vineddike1 dl cremefraiche 9 % TILBEHØRciabattabrød PRØV OGSÅ: En lækker grillet salatOpskrift - sådan laver du salat med ost, skinke og grønne bønner
1. SALAT: Skær skinke og ost i tern. Nip enderne af bønnerne, og kog bønnerne i letsaltet vand i 3 minutter. Hæld vandet fra, og skyl bønnerne i iskoldt vand (så bevarer de den flotte grønne farve). Skyl tomater, radiser og agurk. Skær tomaterne i både. Snit radiserne på den lange led, og skær agurken i tern. Rens fenniklen, og skær den i tynde skiver. Bland det hele sammen i en skål. Hæld oliven udover. Skyl og tør persillen. Hak den groft, og drys den over salaten. 2. SENNEPSDRESSING: Rør sennep sammen med eddike. Tilsæt cremefraiche, og rør det sammen til en dressing. Dryp dressingen over salaten. Servér salaten sammen med lunet ciabattabrød. Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavisAlle varerne til madplanen kan købes i Fakta – Få indkøbslisten her
UGENS OPSKRIFTER
Onsdag: Thai-fiskefrikadeller og tomatsalat med vandmelon - Få opskriften her
Torsdag: Kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip - Få opskriften her
Fredag: Krydret bøf og bønnesalat med bacon - Få opskriften her