Mad
18. august 2016Svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede
Medaljonerne af svinemørbrad bliver ekstra saftige af at blive vendt i timianolie. Her får du opskriften på svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede til 4 personer
Tid: 30 minutter
DET SKAL DU BRUGE600 g svinemørbrad1 lille bundt timian4 spsk. olivenoliesalt og friskkværnet peber GRILLEDE GULERØDDER MED RISTET BOGHVEDE400 g små nye gulerødder1 spsk. olivenolie til stegning200 g hel boghvede2 dl hytteost1 bundt myntesalt og friskkværnet peber4 spsk. olivenolie PRØV OGSÅ: Svinemedaljoner med hotte bønnerOpskrift - sådan laver du svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede
1. Skrub gulerødderne, og skær toppen af. Steg gulerødderne i olie på en (grill)pande i 3 minutter på hver side. Læg de grillede gulerødder på et fad. Rist boghvedekernerne på en tør pande i 3-4 minutter, til de bliver gyldne. Fordel hytteosten over gulerødderne, og drys med ristet boghvede. Hak mynten, og drys den over salaten. Krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie. 2. Fjern sener fra mørbraden, og skær den i tykke skiver. Rør hakket timian sammen med olivenolie, salt og peber. Vend medaljonerne i timianolien, og steg dem på en (grill-)pande i 5 minutter på hver side. Servér sammen med gulerodssalaten.
Få indkøbslisten til hele ugen her
Mandag: Dampet kulmule og speltsalat med sprøde grøntsager - Få opskriften her
Tirsdag: Linser med bagte rødbeder, rød spidskål og feta - Få opskriften her
Torsdag: Pasta med kødboller og broccolini - Få opskriften her
Fredag: Rosmarinstegt kyllingebryst med bønnesalat - Få opskriften her