tærte
Aftensmad

Tærte med røget hellefisk

25. april 2018(Opdateret 25.04.18)
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Savner du et alternativ til den sædvanlige laks, så prøv med røget hellefisk, det giver en dejlig smag i en nem forårstærte. Her får du opskriften på en skøn tærte med røget hellefisk
35 min4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 100 g koldt smør
  • ca. 4 spsk. isvand
  • 1 tærteform, 24 cm i diameter

ÆRTEFYLD

  • 125 g røget hellefisk
  • 5 æg
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g frisk spinat
  • smør til stegning
  • 250 g friske ærter i bælg

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk dild
  • 50 g feldsalat
  • 1 usprøjtet citron

Opskrift - sådan laver du tærte med røget hellefisk

1. Bland de 2 meltyper og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melet med fingrene, til dejen ligner rasp. Tilsæt isvand, og rør sammen med en gaffel – tilsæt 1 ekstra spsk. vand, hvis dejen ikke er smidig nok. Tryk dejen sammen på en bordplade, så den bliver rund og en smule flad. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter. 2. Tænd ovnen på 200°. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte tærteform. Tryk kanterne på plads, og prik huller i dejen med en gaffel. Forbag den i ovnen i 10 minutter. 3. ÆRTEFYLD: Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål. Skyl og tør spinaten, og steg den på en pande i en smule smør, til den falder sammen. Hæld æggemassen i den forbagte tærtebund, og fordel spinaten herpå. Drys med friskbælgede ærter og hellefisk skåret i mindre stykker. Bag tærten i ovnen i 20-25 minutter, til æggemassen er fast og let gylden.

4. SERVERING: Pynt tærten med dild, og servér med skyllet feldsalat og citron skåret i skiver.

TIP: Fuldkornsmel giver en sprødere tærtebund, der ikke glider ned fra kanten under forbagningen.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også