1. Bland de 2 meltyper og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melet med fingrene, til dejen ligner rasp. Tilsæt isvand, og rør sammen med en gaffel – tilsæt 1 ekstra spsk. vand, hvis dejen ikke er smidig nok. Tryk dejen sammen på en bordplade, så den bliver rund og en smule flad. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter. 2. Tænd ovnen på 200°. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte tærteform. Tryk kanterne på plads, og prik huller i dejen med en gaffel. Forbag den i ovnen i 10 minutter. 3. ÆRTEFYLD: Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål. Skyl og tør spinaten, og steg den på en pande i en smule smør, til den falder sammen. Hæld æggemassen i den forbagte tærtebund, og fordel spinaten herpå. Drys med friskbælgede ærter og hellefisk skåret i mindre stykker. Bag tærten i ovnen i 20-25 minutter, til æggemassen er fast og let gylden.
4. SERVERING: Pynt tærten med dild, og servér med skyllet feldsalat og citron skåret i skiver.
TIP: Fuldkornsmel giver en sprødere tærtebund, der ikke glider ned fra kanten under forbagningen.
Læs mere om: