Mad
25. marts 2015

Hvid chokolademousse

SØNDAG giver dig opskriften på den uimodståelige hvide chokolademousse
Af: Julie Hey
https://imgix.femina.dk/media/article/hvidchoko1.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Opskriften er til 4-6 personer

Tid: 20 minutter + Trækketid

Ingredienser:

200 g hvid chokolade + evt. lidt til pynt

1 æg

2 dl creme fraiche

1 dl piskefløde

Evt. 2-3 passionsfrugter

Fremgangsmåde:

Tag alle ingredienserne ud af køleskabet og lad dem få stuetemperatur.

Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Hæld den i en skål og lad den køle af til stuetemperatur.

Del ægget i blomme og hvide.

Rør blommen i chokoladen.

Pisk æggehviden stiv i en anden skål.

Kom cremefraiche i chokolademassen og vend det til en ensartet creme.

Pisk fløden til skum i en tredje skål. Fold forsigtigt og skiftevis æggehvide og flødeskum i chokolademassen.

Fordel moussen i 4-6 glas og sæt dem i køleskabet i et par timer inden servering.

Prøv også SØNDAGs opskrift på cremet frugtdrøm med hvid chokolade

Læs også