
Italiensk bondesuppe med bacon og bønner

Foto: Anders Schønnemann
Italiensk bondesuppe med bacon og bønner til 4 personer
1½ dl tørrede hvide bønner
SUPPE:
4 tykke skiver bacon i terninger
2 spsk. olivenolie
1 stort løg, hakket
2 fed hvidløg i tynde skiver
2 gulerødder i terninger
2 stængler bladselleri, snittede
2 kartofler, skrællede og i terninger
3 tomater, flåede (friske eller fra dåse)
et par kviste rosmarin og timian
½ savojkål i strimler
1-1½ l hønsekødsbouillon
salt og kværnet peber
4 skiver landbrød, gerne fra dagen før
lidt olivenolie
evt. persilledrys
Udblød og kog bønnerne som til lun bønnesalat, dog i 45-60 minutter.
Gør bacon og grøntsager klar. Svits baconen godt i olien i en stor gryde. Kom løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri og kartofler i, og svits i nogle minutter. Kom tomater og krydderurter i, og hæld 1 l bouillon over (spæd op, hvis suppen bliver for tyk).
Lad suppen småkoge i ca. 50 minutter under låg. Kom kål og kogte bønner i, og lad det koge videre i ca. 15 minutter. Smag suppen godt til. Pensl brødet med olie, og rist det på begge sider. Læg skiverne i skåle eller dybe tallerkener, og hæld suppen over. Servér straks, evt. med grønt drys