Mad
20. juli 2011

Jordbæris

En lækker hjemmelavet flødeis med friske jordbær.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
https://imgix.femina.dk/media/58306ce89cda45358068bd4cf14f9a16.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

En lækker hjemmelavet flødeis med friske jordbær.

Jordbæris (til ca. 12 små forme)

Ingredienser Fremgangsmåde 200 g friske jordbær
2 dl piskefløde
1½ past. æggehvide
75 g sukker
4 past. æggeblommer
50 g sukker
Flødeskum
Jordbær

Blend jordbærrene og hæld dem i en skål.

Pisk fløden.

Pisk æggehviderne, tilsæt sukkeret, og pisk til de er helt stive.

Pisk æggeblommerne med sukker til tyk æggesnaps.

Vend flødeskum, æggehvider og -blommer i jordbærpuréen og frys evt. i små folieforme eller 1 stor form.

Vend formene ud og pynt med flødeskum og jordbær

6 lækre opskrifter på rigtig sommeris, med masser af frisk frugt og lidt for enhver smag.

Appelsin-sjapis Bananpinde
med chokolade
Blåbærparfait


Hindbær-yoghurtis Jordbæris Karlas frugtispinde

Læs også