Mad
5. januar 2016Jordskokkesuppe med parmaskinke og purløg
Du kan sagtens erstatte parmaskinken med stegte kammuslinger eller ristet chorizopølse
Af: Pia Andreassen
Foto: Martin Tanggaard
TID: CA. 40 MIN.
Ingredienser:
350 g jordskokker
2 store kartofler
1 lille løg
Olivenolie
2 fed hvidløg
Ca. ½ l hønsebouillon
4 skiver parmaskinke
1 dl piskefløde
Citronsaft
Salt, peber
Ca. ½ potte purløg
TILBEHØR:
Madbrød, gerne fuldkornsbrød
Fremgangsmåde:
Skræl jordskokker og kartofler og skær i mindre stykker. Sauter dem i 2 spsk olie sammen med hakket løg i ca. 5 min.
Tilsæt hakket hvidløg, hæld bouillon på og bring i kog. Lad det småkoge under låg i 20 min.
Steg imens skinken sprød i lidt olie og læg skiverne på køkkenrulle.
Blend suppen evt. med en stavblender., og varm den op påny. Tilsæt fløde og smag til med citronsaft, salt og peber.
Server med klippet purløg og parmaskinke delt i mindre stykker samt brød.