Mad
10. januar 2013

Jordskokkesuppe med ristede æbler

Ugens mandagsopskrift er jordskokkesuppe med ristede æbler. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2013/01/1302-madplan/1302-mad-mandag-copy-2.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Gå efter store jordskokker. De er nemlig nemmere at skrælle. Og bemærk, at vægten på jordskokker er skrællet vægt!

Jordskokkesuppe til 2 personer:

300 g skrællede jordskokker
100 g skrællet kartoffel
lidt olie til stegning
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
3 kviste timian
lidt kødsnor
8 dl grøntsagsbouillon
salt og peber

Endvidere:

2 æbler i både
lidt smør og olie til stegning
lidt plukket timian
salt

Tilbehør:

groft brød

Skær jordskokker og kartofler i grove stykker, og sautér dem i lidt olie i en stor, varm gryde, uden at det tager farve. Kom løg og hvidløg ved, og lad det stege i yderligere et par minutter. Bind lidt kødsnor om timianen, og kom den i gryden sammen med bouillon. Læg låg på, og lad din jordskokkesuppe koge i ca. 30 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Tag timianen op, og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og (evt. hvid) peber.
Rist æblerne i lidt smør og olie. Krydr med salt og timian.
Anret den varme suppe i dybe tallerkener; top med æbler, og servér med brød til.

TIP: Hvis du vil bruge jordskokkesuppe som forret, kan du runde den af med lidt fløde

Læs også