Julepostej med julesyltede rødbeder
Foto: Bjørn Jakobsen
Julepostej med kyllingelever, hakket svinekød, pancetta og bacon til den store julefrokost. Hertil hjemmelavede syltede rødbeder i ribsglé med julekrydderier.
Julepostej (2 TIMER OG 30 MIN. INKL. BAGE- OG MARINERINGSTID. )
Ingredienser Fremgangsmåde250 g kyllingelever
2 spsk balsamisk eddike
75 g valnødder
500 g hakket lever og spæk
500 g hakket svinekød
Salt, peber
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødte nelliker
100 g pancetta
eller tyndt skåret bacon
3 laurbærblade
Salt, peber
Læg leveren i en skål og hæld eddike over.
Lad den marinere i ca. 1 time.
Rist valnødderne på en tør pande og afkøl.
Bland hakket lever og spæk med svinekød og valnødder.
Krydr godt med salt, peber, stødt koriander og nelliker.
For en form med pancetta og læg halvdelen af farsen i formen,
fordel kyllingelever og laurbærblade henover og resten af farsen ovenpå.
Bag postejen i ca. 1 time ved 200 grader.
Vend postejen ud på et fad, når den er afkølet, og server med
rugbrød, sennep og rødbeder.
Sæt rødbeder, syltet i »julekrydderier«, på bordet:
Julede syltede rødbeder (TID: 1 TIME OG 10 MIN.)
500 g rødbeder
1 dl eddike
150 g ribsgelé
1 stjerneanis
½ kanelstang
5 nelliker
Salt, peber
Gnub skindet af under koldt vand. Skær dem i både.
Kog eddike og gele op med krydderierne og lad det simre i ca. 10 min.
Smag til med salt og peber og hæld den varme lage over rødbederne.
Lad det trække i mindst 1 time inden servering.
Har du haft en julefrokost, der var noget helt særligt?
Send os din historie, og VIND 1 års forbrug af Svansø pesto. Du kan sende din historie til: ditte.dindorp@soendag.dk.
Læs mere HER.
Få alt hvad du skal bruge til julefrokosten i SØNDAGs webshop
149 kr. i SØNDAGs webshop
>> køb det HER.
199 kr. i SØNDAGs webshop
>> køb den HER.
249 kr. i SØNDAGs webshop
>> køb det HER.