Kaffemousse med hvid chokolade til 6-8 personer
Tid: 20 min. Afkøling: Min. 4 timer.
INGREDIENSER 1 spsk. instant-kaffepulver, f.eks. Nescafé Espresso ½ dl kogende vand 135 g hvid chokolade 4 pasteuriserede æggeblommer 70 g lyst rørsukker 2½ dl piskefløde 1½ pasteuriserede æggehvider
TIL SERVERING 25 g hvid chokolade 25 g mørk chokolade
Opskrift - sådan laver du kaffemousse med hvid chokolade
1. Rør instant-kaffepulver ud i det kogende vand, og lad det afkøle. Bræk den hvide chokolade i mindre stykker, og smelt chokoladen i en varmefast skål placeret over en lille gryde med næsten kogende vand i bunden – undgå, at der kommer vand eller damp i chokoladen. Rør i chokoladen, når den begynder at smelte. Lad chokoladen køle en smule af. 2. Pisk æggeblommer og rørsukker sammen med en elpisker, til det er lyst og skummende. Vend den hvide chokolade og den afkølede kaffe i æggemassen. 3. Pisk fløden til let skum, og vend det i chokolademassen. Pisk æggehviderne let stive, og vend dem forsigtigt i blandingen. Fordel kaffemoussen i 6-8 små portionsglas, dæk dem til med husholdningsfilm, og stil dem på køl mindst 4 timer (gerne natten over). 4. Servering: Høvl de 2 slags chokolade i spåner, og drys dem over moussen.
PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse med jordbær