
Kanelsnegle - de er lette at lave og smager fantastisk

Det tager cirka 40 minutter + bagning at lave de her lækre kanelsnegle, der passer perfekt til morgenbordet eller kagebordet.
Ingredienser til kanelsnegle
2½ dl letmælk
125 g smør eller olie
50 g gær
1 æg
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
600-700 g mel
Fyld til kanelsnegle:
50 g smør
75 g farin
1 spsk sirup
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
Sådan laver du kanelsnegle
Lun mælk og smør, til smørret smelter. Afkøl til fingervarmt i en skål.
Rør gæren ud i den lune væske.
Rør æg, sukker, salt og bagepulver i.
Rør/ælt mel i til dejen slipper bordet.
Ælt dejen igennem i ca. 5 minutter og del dejen i to.
Form 2 lange runde pølse (ca. 40 cm) og rul dem let ud.
Rør fyldet sammen og smør det på den lange dej.
Rul dejen sammen som en roulade og skær den i 5 cm tykke skiver.
Læg kanelsneglene i papirforme og pensl dem.
Bag dine kanelsnegle ved 200 grader i 15-20 min., eller til de er lysebrune.
Tips:
Du kan godt undlade at komme din ekanelsnegle i forme, du skal blot være opmærksom på at noget af fyldet fra kanelsneglene flyder ud på bagepladen.
Hvis dine kanelsnegle ikke bliver spist samme dag, er de bedst lunede.
