Mad
1. december 2015

Karamelsnitter

Smagen er tung og kraftig, og du kan sikkert kun spise en enkelt. Men så vil du til gengæld drømme om karamelsnitter resten af ugen.
Af: Annemette Voss
karamelsnitter

Foto: Sif Meincke.

Karamelsnitter

Tid: 1 time. Kogetid: 3 timer. Bagetid: 18 minutter. Køletid: 1 time. Antal: 12 stk. DET SKAL DU BRUGE TIL KARAMELSNITTER Karamel 1 dåse sødet kondenseret mælk (400 g) Shortbreadbund 225 g blødt smør 65 g flormelis 250 g hvedemel flormelis til at rulle ud i Pynt 200 g mørk chokolade 70 % 1 spsk. hasselnødder sukkerkugler bladguld Vild med disse karamelsnitter? Så vil du sikkert også blive begejstret for disse hjemmelavede salte flødekarameller - få opskriften her

Opskrift - sådan laver du karamelsnitter

1. Karamel: Dåsen skal ikke åbnes før efter kogning. Fjern etiketten, og stil hele dåsen ned i en gryde med vand. Kog den kondenserede mælk i 3 timer. Sørg for, at dåsen hele tiden er dækket af vand. Lad karamellen køle af i dåsen, så du først åbner den, når den er kold. 2. Shortbreadbund: Pisk det bløde smør og flormelis sammen, til det er cremet. Tilsæt mel, og ælt det sammen til en helt jævn dej. Rul dejen ud med en kagerulle i lidt flormelis til en tykkelse på 1 cm. Skær dejen ud i småkager på 2 x 7 cm. Placér dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 180° varmluft i 15-18 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af på pladen, inden de dekoreres. 3. Pynt til karamelsnitter: Rør karamellen lind i en skål, og fyld den i en sprøjtepose med en lille glat tylle på. Afsæt en række toppe af karamel på hver af de små shortbreads. Sæt kagerne på køl i ca. 1 time. Smelt chokoladen i en skål over vandbad ved meget lav varme, eller temperér den, så den får et lækkert sprødt knæk. Dyp forsigtigt karameltoppene i den smeltede chokolade. Drys med hakkede hasselnødder, sukkerpynt og lidt bladguld. Lad chokoladen størkne. Opskriften er fra bogen ”Kagekarma” af Annemette Voss. Pris 300 kr., Politikens forlag. PRØV OGSÅ: Lakridsmarcipan

Læs også