Mad
12. februar 2012

Karamelsnitter med chokolade og karamel

En lækker opskrift på en anderledes kage med chokolade og karamel
Af: Magasinet Q
https://imgix.femina.dk/media/b9888caaac6b4d23b6e3427a61663c7e.jpg

Chokolade og karamel er, og har altid været, en fantastisk kombination, og disse karamelsnitter er bestemt ingen undtagelse. Sød, blød, sprød og stærkt vanedannende. De små karamelsnitter smager bare af ét stykke mere, og vi giver dig en lækker opskrift på denne kage med karamel og chokolade.

Karamelsnitter er små kager som kan pynte på et hvilken som helst bord. Server dem for familie og venner, og vi lover, at ingen vil gå lækkersultne derfra. Snitterne består af tre dele, nemlig en mørdejsbund, karamelfyldet og selve chokoladeovertrækket, og ingredienserne er at finde i de fleste hjem, eller ingredienser som du snildt kan bruge igen efterfølgende.

Før du går i gang gør vi dig opmærksomme på, at du til opskriften på karamelsnitter med chokolade og karamel, skal bruge en lille firkantet bageform (ca. 15x20 cm) eller en tærteform/springform, samt bagepapir og smør til formen.

Karamelsnitter

Tid: 40 minutter + afkølingstid
Bagetid: 25 minutter
Antal kagestykker: Ca. 12

Ingredienser til karamelsnitter med chokolade

Mørdejsbund til karamelsnitter

  • 120 g smør
  • 160 g hvedemel
  • 50 g lyst rørsukker

Karamelfyld i karamelsnitter

  • 200 g smør
  • 120 g lyst rørsukker
  • 3 spsk ahornsirup
  • 1 dåse sød, kondenseret mælk (ca. 400 g)

Chokoladeovertræk til karamelsnitter

  • 100 g mælkechokolade
  • 50 g mørk chokolade
  • spiseligt guldstøv (kan udelades)

Sådan laver du karamelsnitter med chokolade

For at lave de lækre karamelsnitter skal du først og fremmest tænde ovnen på 180º. Herefter beklæder du formen med bagepapir og smører papiret med smør.

Fremgangsmåde til mørdejsbund
Kom smør, hvedemel og sukker i en foodprocessor. Kør til du får en sammenhængende masse (har du ingen foodprocessor, kan du smuldre smørret i melet og sukkeret med fingrene og samle det til en klump uden at ælte for meget). Pres dejen ud i bageformen og glat overfl aden med bagsiden af en ske. Bag mørdejsbunden i ovnen i 25 minutter, til den er gylden.

Fremgangsmåde til karamelfyld
Kom smør, rørsukker, ahornsirup og kondenseret mælk i en gryde, og varm det langsomt op ved svag varme under omrøring, til sukkeret er smeltet. Skru op for varmen, bring massen i kog og lad den småkoge i ca. 8 minutter under konstant omrøring. Fortsæt med at røre omhyggeligt, til massen er meget tyk. Sørg for, at den ikke brænder på!

Tag mørdejsbunden ud af ovnen, hæld karamelfyldet over, og lad det køle af i køleskabet, indtil karamelfyldet er blevet fast.

Fremgangsmåde til chokoladeovertræk
Smelt de 2 slags chokolade forsigtigt over vandbad og smør det jævnt ud over det stivnede karamelfyld. Drys straks med guldstøv og sæt kagen tilbage i køleskabet, til chokoladen er stivnet. Skær kagen ud i smalle snitter med en skarp kniv, og server med en god kop kaffe.

Se flere opskrifter:

Opskrift på CheesecakeChokolademousse
med chili
Opskrift på Mocca Eclairs

Læs mere om:

Læs også