Karry-kokos-suppe med fisk
Foto: Anders Schønnemann
(4 personer)
ca. 600 g torsk, sej, brosme eller langefilet
8-12 store, rå rejer med eller uden skal
2 spsk. neutral olie
ca. 2-3 tsk. grøn karrypasta (f.eks. Santa Maria)
2 tsk. st. karry
2 kartofler i små terninger (ca. 150 g)
1 porre
1 lille fennikel, hakket
5 cm frisk ingefær, revet
6-8 dl fiske- eller hønseboillon
2 dl kokosmælk (ikke light, så skiller suppen)
saft og revet skal af 1-2 limefrugter
200 g friske, skyllede spinatblade, groft hakket med kniv
1 bundt/bøtte frisk koriander
Skær fisken i store terninger uden ben. Pil evt. rejerne, og fjern den sorte streng i ryggen. Steg rejerne på en meget varm pande med lidt olie i 4 minutter. Gør alle grøntsagerne klar (flæk porren i 4, og hak den). Svits karrypasta og karry i olie i en wok eller dyb gryde. Kom kartofler, porre, fennikel og ingefær i, og svits det. Hæld bouillon over, og kog det under låg i ca. 12 minutter (gem evt. lidt til at justere tykkelsen med senere). Tilsæt kokosmælk, og kog det akkurat op. Smag, om der skal mere karrypasta i. Smagen skal være rimelig krydret, da fisken stjæler smagen. Smag til med lime. Vend spinaten i, og læg fiskestykker og rejer i. Lad fisken lige blive hvid og fast. Rør ikke i suppen imens! Vend hakket koriander forsigtigt i, og sluk. Servér suppen varm med limebåde og brød til.
Prøv også: Hot suppe med kylling og ananas