Kartoffel-pandekager med røget laks
(til 8 pandekager)
AGURKESALAT:
½ agurk, skrællet og skåret i tynde skiver
1 spsk. kærnemælk
1 spsk. let olivenolie
1 tsk. hvidvinseddike
1 skvæt citronsaft
salt og peber
1 lille håndfuld friskhakket dild
KARTOFFELPANDEKAGER:
125 g mosede kartofler
50 g speltmel
¼ tsk. natron
salt og peber
100 ml kærnemælk
1 kartoffel (cirka 100 g),
skrællet
1 lille håndfuld hakket persille
1 klat smør
200 g røget laks
3 spsk. cremefraiche
Lav agurkesalaten ved at lægge agurkeskiverne på et fad og blande kærnemælk med olivenolie, hvidvinseddike, citron og salt og peber sammen til en dressing. Hæld dressingen over agurkeskiverne, og pynt med dild - men husk at gemme lidt dild til laksen.
Tag en røreskål, og bland de mosede kartofler, mel, natron og salt, og pisk det sammen med kærnemælken. Riv kartoflen, pres eventuel væske ud, og kom den i skålen sammen med persille, salt og peber.
Opvarm en grillpande, og smelt en klat smør. Øs kartoffelpandekagedejen på panden i små portioner - de skal være på størrelse med
amerikanske pandekager.
Steg pandekagerne i 3-5 minutter, indtil de er blanke og brune. Vend dem, og giv dem et par minutter på den anden side også. Læg pandekagerne på en tallerken, lav en krølle af laks oven på hver enkelt, pynt med en klat cremefraiche og dild, og servér med agurkesalat som tilbehør.