Konfekt-kugler - med god samvittighed
Foto: Line Thit Klein
To opskrifter på konfekt-kugler
Konfekt hører julen til, men foretrækker du en lidt sundere udgave end den sukkerholdige julekonfekt, har vi fundet to dejlige opskrifter til dig.
FROSNE VALNØDDE-DADDEL-ROSMARIN-DELIGHTS
DET SKAL DU BRUGE:
5 dl valnøddekerner
7-8 dl udstenede dadler
fintrevet skal og friskpresset saft af 1 økologisk
citron eller ½ økologisk appelsin
et meget lille drys vaniljepulver
et meget lille drys friskkværnet grøn peber
et lidt større drys kanel
et tilsvarende drys stødte nelliker
et tilsvarende drys stødt kardemomme
bladene fra 1 stilk rosmarin, finthakkede
SÅDAN GØR DU:
Kør alle ingredienserne i en blender i et par minutter, til du har en masse,
der minder om en figenstang.
Tril massen til masser af små kugler, kom dem i en eller flere
frysefaste beholdere, hvor de kan ligge i et enkelt lag.
Og så i fryseren med dem i mindst 3 timer, til de er helt faste.
TIP:
Kombinationen af dadler og valnødder bliver ret bombastisk og
lidt for blød ved stuetemperatur.
Men efter en tur i fryseren bliver kuglerne til iskolde lækkerier.
Den friske rosmarin og kulden er en herlig modvægt til fedmen
i dadlerne og valnødderne.
Leg med opskriften. Du kan også bruge en økologisk lime frem foren citron.
Og valnødderne kan erstattes med mandler eller hasselnødder.
Hvis du ikke kan skaffe grøn peber, så brug sort i stedet.
JUNGLE BALLS
DET SKAL DU BRUGE:
200 g dadler uden sten
100 g svesker uden sten
300 g tørrede tropiske frugter
(banan, ananas, papaja, mango,
uden tilsat sukker!)
en knsp. vaniljepulver eller
¼ stang vanilje, finthakket
en lidt større knsp. stødt nellike
en lidt større knsp. stødt kardemomme
fintrevet skal af ½ økologisk citron
eller 1 økologisk lime
SÅDAN GØR DU:
Kør dadler, svesker, tørret frugt, vanilje,nellike, kardemomme og citrusskal i
en foodprocessor i nogle minutter, til det bliver som en meget grov frugtstang.
Tril små kugler af massen, og opbevar dem i
køleskabet, til de skal spises.