Kryddermuffins med citronglasur
Foto: Lars Ranek
Kagerne er ikke særlig søde, og den mørke chokolade må gerne være kraftig (70 %), hvis du kan lide det. Kan også bages som én stor kage i springform eller en lille bradepande. Kan fryses.
(12 stk.)
3 store æg
150 g lyst rørsukker
85 g mørk muscovadosukker
1 tsk. vaniljesukker
1 nip salt
125 g sigtet hvedemel
65 g fint speltmel (eller kamut og speltmel)
1 brev Dr. Oetker Honningkage Krydderi
2 tsk. bagepulver
250 g groftrevet courgette
fintrevet skal af 1 økocitron
150 g smeltet, let afkølet smør
100 g mørk chokolade, grofthakket
12 forme
GLASUR:
1 spsk. flødeost naturel
ca. 1½ dl flormelis
revet citronskal og evt. lidt af saften
DRYS:
hakkede, usaltede pistaciekerner
Pisk æg, de to slags sukker og vaniljesukker godt med en elpisker, til det er lyst og luftigt. Bland mel, krydderiblanding og bagepulver, og vend det i skiftevis med revet courgette ved hjælp af en dejskraber og lette tag. Rør citronskal og det afkølede smør i, og til sidst chokoladen. Smør formene, og fordel dejen, kun lige til kanten. Bag dem midt i en 190° varm ovn i 20-25 minutter. Bages kagen i springform eller bradepande skal temperaturen være 185° og tiden ca. 50 minutter. Lad kagerne køle helt af. Rør en tyk glasur sammen, kom den på kagerne, og drys med pistaciekerner.
Prøv også: Choko-muffins med kokos