Krydret rødbede-suppe
Foto: Anders Schønnemann
(4 personer)
ca. 500 g friske rødbeder
1 finthakket løg
2 fed hvidløg, finthakket
1 revet kartoffel (højst 100 g)
1 æble i terninger
2 spsk. olie
2 tsk. karry
1 laurbærblad
1 l grøntsagsbouillon eller
1 l frosset hønsekødssuppe
1 spsk. citron- eller appelsinsaft
salt og peber
TILBEHØR:
cremefraiche 18 eller 38 %
3 fintsnittede forårsløg
Skræl, riv og snit alle grøntsagerne. Svits dem i olien sammen med karry, til de falder lidt sammen.
Kom laurbær og bouillon ved, og bring det i kog. Lad det koge i ca. ½ time, eller til alt er mørt. Blend suppen i gryden med en blenderstav (eller i en blender lidt ad gangen). Bring det i kog igen, og smag til med citron/appelsinsaft, salt og peber. Servér suppen rygende varm med cremefraiche og drys af fintsnittede forårsløg samt evt. de sprøde brød.
SPRØDE SESAMSNITTER
(12-15 stk.)
1 rulle butterdej (f.eks. Wewalka)
1 æggeblomme
2 spsk. cremefraiche
3 spsk. sesamfrø eller "jomfru i det grønne".
Rul butterdejen ud på bordet, og skær den i brede snitter. Læg dem på en plade med bagepapir. Rør æggeblomme og cremefraiche sammen, og pensl det på dejen (kun på toppen, ikke på siderne, så hæver de dårligt). Drys med sesamfrø. Bag dem på næstnederste rille i en 220° varm ovn i 10-14 minutter, til de er gyldne og hævede. Afkøl dem på en rist.
RELEVANTE LINKS