Kylling i kokossuppe med ris og pak choy
Foto: Line Falck
Kylling i kokossuppe med ris og pak choy til 4 personer
Pak choy, bok-choi eller pak choi? Det kan staves på mange måder, men uanset stavemåden er der tale om en delikat asiatisk kåltype.
Tid: 40 minutter.
DET SKAL DU BRUGE1 skalotteløg
1 fed hvidløg
5 cm frisk ingefær
1 frisk rød chili
250 g champignoner
1 spsk. olie til stegning
6 dl misobouillon (eller hønsebouillon)
400 g kyllingebrystfilet
1 dåse kokosmælk, 400 ml
STEGT PAK CHOY3 pak choy
1 bundt forårsløg
2 spsk. sesamfrø
olie til stegning
TILBEHØR4 dl ris
Opskrift - sådan laver du kylling i kokossuppe med ris og pak choy
1. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skyl ingefær og chili, og hak begge dele fint. Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Steg løg, hvidløg, ingefær og chili i olie i en gryde i 3 minutter. Tilsæt champignoner, og steg ved høj varme, til svampene falder sammen. Tilsæt bouillon, og bring gryden i kog. Skru ned, og lad suppen koge svagt. Skær kyllingfilet i mindre stykker, og lad dem koge med i suppen i ca. 10 minutter. Tilsæt kokosmælk, og kog ved svag varme i yderligere 10 minutter.
2. Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken.
3. Stegt pak choy: Skyl pak choy, og skær dem i kvarter. Rens forårsløg, og skær dem i mindre stykker. Steg pak choy, forårsløg og sesamfrø i olie på en pande ved høj varme i 5 minutter, til pak choy falder sammen. Servér suppen med kogte ris og stegt pak choy til.
TIP:Hvis du ikke kan få fat på pak choy, kan du erstatte det med spidskål
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Onsdag: Skinkeschnitzler med gratinerede portobellosvampe - få opskriften her