Mad
25. maj 2015

Kylling i kokossuppe med ris og pak choy

Madplan for uge 21: Ugens tirsdagsopskrift er kylling i kokossuppe med ris og pak choy. Få opskriften her
Af: Marie Melchior
Kylling i kokossuppe

Foto: Line Falck

Kylling i kokossuppe med ris og pak choy til 4 personer

Pak choy, bok-choi eller pak choi? Det kan staves på mange måder, men uanset stavemåden er der tale om en delikat asiatisk kåltype.

Tid: 40 minutter.

DET SKAL DU BRUGE

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

5 cm frisk ingefær

1 frisk rød chili

250 g champignoner

1 spsk. olie til stegning

6 dl misobouillon (eller hønsebouillon)

400 g kyllingebrystfilet

1 dåse kokosmælk, 400 ml

STEGT PAK CHOY

3 pak choy

1 bundt forårsløg

2 spsk. sesamfrø

olie til stegning

TILBEHØR

4 dl ris

Opskrift - sådan laver du kylling i kokossuppe med ris og pak choy

1. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skyl ingefær og chili, og hak begge dele fint. Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Steg løg, hvidløg, ingefær og chili i olie i en gryde i 3 minutter. Tilsæt champignoner, og steg ved høj varme, til svampene falder sammen. Tilsæt bouillon, og bring gryden i kog. Skru ned, og lad suppen koge svagt. Skær kyllingfilet i mindre stykker, og lad dem koge med i suppen i ca. 10 minutter. Tilsæt kokosmælk, og kog ved svag varme i yderligere 10 minutter.

2. Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken.

3. Stegt pak choy: Skyl pak choy, og skær dem i kvarter. Rens forårsløg, og skær dem i mindre stykker. Steg pak choy, forårsløg og sesamfrø i olie på en pande ved høj varme i 5 minutter, til pak choy falder sammen. Servér suppen med kogte ris og stegt pak choy til.

TIP:

Hvis du ikke kan få fat på pak choy, kan du erstatte det med spidskål

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Onsdag: Skinkeschnitzler med gratinerede portobellosvampe - få opskriften her

https://imgix.femina.dk/madplan_artikel_banner_620x150_0.jpg

Læs også