Kylling i sursød sauce
Foto: Anders Schønnemann
Hvis du serverer retten med fuldkornsris, tager den lidt længere tid at tilberede. Husk at koge dine ris uden salt - det forkorter kogetiden.
2 kyllingebryster i strimler
en smule olie til stegning
2 fed hvidløg, hakkede
1 spsk. hakket ingefær
3 dl ketchup, gerne Heinz
3 spsk. sukker
1½ dl vand
3-4 spsk. lagereddike
1 dl finthakket ananas
evt. majsstivelse
ENDVIDERE:
1 løg i både
1 buket broccoli i små
buketter
¼ ananas i terninger
1 bundt forårsløg, snittet
TILBEHØR:
kogte ris eller nudler
Brun kyllingen i olie på en varm pande, og steg den, til den er gennemstegt. Tag den af panden.
Sautér hvidløg og ingefær i lidt mere olie i den store gryde, uden at det tager farve. Kom ketchup, sukker, vand, eddike og ananas ved, og lad saucen koge op. Du kan lade saucen være tynd eller jævne den lidt med 1 spsk. majsstivelse rørt ud i 2 spsk. vand, hvis du bedst kan lide, den er lidt tyk.
Kom løg og broccoli i saucen, og lad det dampe under låg i 2 minutter. Tilsæt kylling og ananas, og lad det dampe i yderligere 1-2 minutter. Servér straks toppet med forårsløg og med ris eller nudler til.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Heldigvis er der aldrig problemer med at have ananas tilovers hjemme hos os. Den ryger ned som dessert, på morgenbordet eller i madpakken.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Fredag