Mad
23. juni 2016

Kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip

Den grove peanutdip er også perfekt dyppelse til gulerodsstænger og sugarsnaps. Her får du opskriften på kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip
Af: Marie Melchior
kyllingespyd

Foto: Line Falck

Kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip til 4 personer

Tid: 30 minutter. Marinering, kød: 30 minutter DET SKAL DU BRUGE600 g kyllingeinderfilet3 spsk. olie2 spsk. sød chilisauce2 spsk. sojasaucesmå grillspyd af træ NUDELSALAT200 g ægnudler1 bundt forårsløg300 g røde snackpeberfrugter200 g edamamebønner (fra frost, uden bælg)saft af 1 limefrugt SOJAMANDLER200 g mandler2 dl sojasauce PEANUTDIP4 spsk. hoisinsauce3 spsk. grov jordnøddesmør1 spsk. olie1 spsk. sød chilisaucesaft af 1 limefrugt PRØV OGSÅ: Kyllingespyd med kikærtesalat

Opskrift - sådan laver du kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip

1. Læg kyllingekødet i en skål. Rør olie, chilisauce og sojasauce sammen, og hæld det over kødet. Bland, og sæt kødet på køl i 30 minutter.Sæt de marinerede kyllingefileter på spyd. Steg spyddene gyldne på en (grill)pande i 6-8 minutter på hver side. 2. NUDELSALAT: Læg nudlerne i en skål, der kan tåle varme. Hæld 1½ l kogende vand over nudlerne. Lad nudlerne trække i 10-12 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og læg nudlerne tilbage i skålen. Rens forårsløg, og snit dem i små stykker. Rens snackpeberfrugter, og skær dem i tynde stave. Læg forårsløg, snackpeberfrugt og edamamebønner i skålen med nudlerne. Pres limesaft udover, og bland det hele sammen. 3. SOJAMANDLER: Varm mandler og sojasauce op på en pande. Rør rundt i mandlerne, mens sojasaucen koger ind. Det tager 6-8 minutter for den at koge helt ind. Drys sojamandlerne over nudelsalaten. 4. PEANUTDIP: Rør ingredienserne til peanutdip sammen i en lille skål. Servér peanutdippen til kyllingespyd og nudelsalat.

Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis

fakta
madplan

Læs også