Mad
23. juni 2016Kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip
Den grove peanutdip er også perfekt dyppelse til gulerodsstænger og sugarsnaps. Her får du opskriften på kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip til 4 personer
Tid: 30 minutter. Marinering, kød: 30 minutter DET SKAL DU BRUGE600 g kyllingeinderfilet3 spsk. olie2 spsk. sød chilisauce2 spsk. sojasaucesmå grillspyd af træ NUDELSALAT200 g ægnudler1 bundt forårsløg300 g røde snackpeberfrugter200 g edamamebønner (fra frost, uden bælg)saft af 1 limefrugt SOJAMANDLER200 g mandler2 dl sojasauce PEANUTDIP4 spsk. hoisinsauce3 spsk. grov jordnøddesmør1 spsk. olie1 spsk. sød chilisaucesaft af 1 limefrugt PRØV OGSÅ: Kyllingespyd med kikærtesalatOpskrift - sådan laver du kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip
1. Læg kyllingekødet i en skål. Rør olie, chilisauce og sojasauce sammen, og hæld det over kødet. Bland, og sæt kødet på køl i 30 minutter.Sæt de marinerede kyllingefileter på spyd. Steg spyddene gyldne på en (grill)pande i 6-8 minutter på hver side. 2. NUDELSALAT: Læg nudlerne i en skål, der kan tåle varme. Hæld 1½ l kogende vand over nudlerne. Lad nudlerne trække i 10-12 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og læg nudlerne tilbage i skålen. Rens forårsløg, og snit dem i små stykker. Rens snackpeberfrugter, og skær dem i tynde stave. Læg forårsløg, snackpeberfrugt og edamamebønner i skålen med nudlerne. Pres limesaft udover, og bland det hele sammen. 3. SOJAMANDLER: Varm mandler og sojasauce op på en pande. Rør rundt i mandlerne, mens sojasaucen koger ind. Det tager 6-8 minutter for den at koge helt ind. Drys sojamandlerne over nudelsalaten. 4. PEANUTDIP: Rør ingredienserne til peanutdip sammen i en lille skål. Servér peanutdippen til kyllingespyd og nudelsalat.Tirsdag: Pizza med broccoli og asparges - Få opskriften her
Onsdag: Thai-fiskefrikadeller og tomatsalat med vandmelon - Få opskriften her
Fredag: Krydret bøf og bønnesalat med bacon - Få opskriften her