Kyllingesuppe
foto: Bjørn Jakobsen
Kyllingesuppe
Tid: 40 min.
Det skal du bruge til kyllingesuppe:
1 kylling, 3 retter
1 kylling, 3 måltiderDAG 1: AFTEN
Ovnstegt kylling med rodfrugter
DAG 2: FROKOST
Kyllingesandwich
DAG 2: AFTEN
Kyllingesuppe
Kyllingeskroget
Resten af kyllingekødet
2 spsk smør
1 lille løg
3 rodfrugter,
evt. 2 gulerødder,
1 pastinak
2 dl piskefløde
Kogte suppehorn, evt. fra dagen før
Kyllingesuppe - sådan gør du:
Hak kyllingeskroget i mindre stykker, kom det i en gryde og steg det med 1 spsk smør i et par min.
Pil løget og skær det i kvarte.
Skræl gulerødderne og skær den ene i grove stykker og hak den anden i små terninger.
Dæk kyllingeskroget med vand og tilsæt løg og de grove gulerodsstykker og kog under låg i ca. 30 min.
Skræl pastinakken og skær den i små terninger.
Rist pastinak- og gulerodsterninger gyldne i 1 spsk smør på panden i ca. 5 min. ved middel varme.
Si suppen, vask gryden af og hæld suppen tilbage i den.
Kog suppen ind til ca. 4 dl, tilsæt fløde og kog den yderligere ind.
Tilsæt kyllingekød og pasta, og kog suppen op.
Hæld suppen i skåle, fordel kyllingekødet i hver skål og pynt med pastinak- og gulerodstern.
TIP: Kyllingesuppe er dejligt om vinteren - prøv selv!