Laks med sød chilisauce og asparges
Foto: Anders Schønnemann
300 g laks uden skind og ben
½ dl sød chilisauce
1 spsk. flydende honning
3 spsk. limesaft
1 spsk. revet ingefær
salt
ENDVIDERE:
1 bundt grønne asparges
lidt smør
1 spsk. ristede sesamfrø
1 lille knold ingefær i tynde strimler
½ bundt koriander, plukket
½ bundt forårsløg, i tynde strimler
lidt limesaft
TILBEHØR:
kogte ris, gerne grove
limebåde
Læg laksen på bagepapir på en bageplade. Rør chilisauce, honning, limesaft og ingefær sammen, og fordel saucen på laksestykkerne. Drys med salt, og bag laksen i en forvarmet ovn ved 175° i ca. 15 minutter, eller til laksen er akkurat tilberedt.
Knæk imens den nederste, træede del af aspargesene, og kassér den. Damp aspargesene med en smule vand tilsat smør og salt i et minut eller to. Dræn vandet fra, og vend de varme asparges med ristede sesamfrø.
Anret asparges og laks, og top med en lille salat af ingefær, koriander og forårsløg vendt med lidt limesaft. Servér straks med ris og limebåde til.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER