
Laks med sprød polenta

Foto: Bjørn Jakobsen
Opskriften er til 4 personer.
TID: 25 min.
Salt, peber
Solsikkeolie
4-8 skiver røget laks
Vi kender alle den klassiske rejecocktail - her får du varianten med laks!
Fremgangsmåde:
Tilbered 200 g polenta med kogende vand efter anvisning på pakken. Vend polentaen med majsene.
Kom polentaen i en form (ca. 18 x 10 cm) foret med husholdningsfilm. Lad polentaen afkøle og stivne i formen.
Rens radiser og peberfrugt og skær dem i små terninger. Vend dem med rygeost, creme fraiche og purløg. Smag dressingen til med salt og peber.
Skær polentaen i tykke stænger, vend dem i resten af polentamelet og rist dem gyldne på en pande i lidt solsikkeolie.
Anret de sprøde polentastænger med røget laks og peberfrugtdressing.
Fordel salaten i fire glas og anret med laksesalat, æg og sprødt, knust rugbrød.
Prøv de små og smukke sushi-bidder lige til at lave selv! Du får opskriften lige her.