Mad
10. maj 2012

Lun broccolisalat med nudler og tofu

Broccolisalat med nudler og tofu er en sund og nærende salat. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/ed44bc54e4a242778df8310ee0096fc7.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Køb fast, røget tofu i helsekosten til din broccolisalat. Kan du ikke skaffe den røgede, kan du sagtens bruge den urøgede.

Broccolisalat til 2 personer:

500 g broccoli
salt
200 g fast tofu, gerne røget
lidt olie til stegning
evt. lidt soja
75 g cashewnødder
lidt olie til stegning
100 g nudler, gerne udonnudler

Endvidere:

2 spsk. revet ingefær
1½ spsk. flydende honning
6 spsk. soja
½ bundt koriander

Sådan laver du broccolisalat:

Del broccolien i buketter, og damp dem i saltet vand. De skal bare have et minut eller tre når de er til broccolisalat. Skyl dem kort i koldt vand, og lad dem dryppe af.
Skær tofuen i terninger, og rist den gylden i olie på en varm pande, det tager 4-5 minutter. Kom en smule soja på den, hvis den ikke er røget.
Rist cashewnødderne i lidt olie, til de er let gyldne.
Kog nudlerne møre i 3-4 minutter (eller efter anvisningen på pakken).
Rør ingefær, honning og soja sammen. Vend nudler, broccoli og tofu med dressingen, og anret din broccolisalat toppet med koriander og cashews. Servér din broccolisalat straks.

Læs også