Marengs med chokolade og kaffeflødeskum
Foto: Line Falck.
Opskrift på marengs med chokolade og kaffeflødeskum
Ca. 16 stk.
Tid: 40 min. + bagetid
3 æggehvider
265 g flormelis
1 tsk. eddike
100 g mørk chokolade hakket i stykker på ca. ½ x ½ cm
Pynt:
¼ l piskefløde
2-3 tsk. espressopulver
2-3 tsk. ahornsirup
Kakaonibs eller hakket mørk chokolade
Så nemt er det at lave marengs:
Tænd ovnen på 130°.
Pisk æggehvider og flormelis grundigt sammen med en elpisker i en skål over et vandbad – husk, at skålen ikke må røre ved vandet. Pisk eddiken i.
Sæt marengsmassen på en bageplade beklædt med bagepapir – brug to teskeer. Form små bolde og lav en lille fordybning i på toppen på hver.
Bag kagerne i 40 min. og lad dem køle helt af på pladen.
Pisk fløden til blødt skum og vend espressopulveret i. Smag til med ahornsirup.
Pynt kagerne med en skefuld kaffeflødeskum og drys lidt kakaonibs eller hakket chokolade på toppen.